Какво означава микропигментация?

Микропигментацията представлява въвеждане на микродози от специализирани пигменти, предназачени за пигментирането на горните слоеве на епидермиса в дълбочина от 0,3 до 0,5mm.

Тази процедура създава ефект на конвенционален грим на вежди, устни и клепачи. Също така, прикрива физическите дефекти на външния вид и го прави по-привлекателен като цяло. Чрез микропигментацията се създава камуфлаж на следи от изгаряния, реконструктивни операции, витилиго (бели петна по кожата, лишени от пигмент), алопеция (косопад).

За разлика от традиционните татуировки, които оставят следи за цял живот, микропигментацията се извършва с високоспециализирани пигменти и атравматични игли, които не оставят белези. Пигментът се фиксира в кожата за период от 1 до 3 години. С течение на времето пигментите се метаболизират от организма без никаква вреда за здравето.

Микропигментацията е алтернатива или допълнение към обичайния грим за всеки, който иска да изглежда добре от ден на ден и от година на година!

Какво означава дълготраен грим?

Дълготрайният грим има много имена: тату-макиаж, татуаж, перманентен грим, контурен грим, дермопигментация, микропигментация и други. Всички тези наименования представляват различни методики и единственото, което ги обединява, е, че пигментът се локализира в кожата, където се задържа за по-дълго време. Разликите са свързани с начина на въвеждане на пигментите, оборудването, което се използва, иглите, кожното нараняване и други.

От всички тези предпоставки зависи:

 • качеството на процедурата;
 • броят на повторните процедури;
 • колко дълго ще се задържи пигментът – равномерно и напълно;
 • след колко време пигментът, ще се изведе от кожата;
 • дали процедурата ще бъде болезнена;
 • колко дълго гримът ще радва собственика си;
 • ще се появят ли проблеми в дългосрочен план.

Само с помощта на висококачествено оборудване могат да се постигнат добри резултати. Това е обща тенденция в индустрията за красота и дългосрочните корекции не правят изключение. Материалите и методите, които се използват в микропигментацията, са такива, че пигментите изчезват напълно с времето, което дава възможност на клиентите да се адаптират към постоянно променящите се житейски и модни предпочитания.

С какво микропигментацията се отличава от другите методи?

Микропигментацията представлява въвеждане на микродози оптимално количество пигмент в кожата още по време на първото третиране:

 • пигментът се въвежда на дълбочина от 0,3 до 0,5mm – атравматично за разлика от всички други иглови методи;
 • фиксирането на пигмента в кожата се осъществява без образуването на татуировъчни ръбци, което гарантира равномерното му избледняване във времето;
 • кожата на мястото на третирането бързо и напълно се възстановява;
 • ефективността на оборудването позволява да се постигнат добри резултати при кожи с различна плътност.

Микропигментацията не толкова разкрасява външния вид, колкото му придава естествено и хармонично излъчване!

Цени:

Микропигментация на вежди 400 лв.
Микропигментация на устни400 лв.
Микропигментация на очна линия400 лв.

Всяка процедура е с включен ретуш, който се прави в рамките на два месеца след първата процедура!

Всеки следващ ретуш, ако е необходим, е на цена от 50 лева.

Освежаване на перманентен грим в рамките на две години след първата процедура: 200 лева.

При корекция на перманентен грим след две години от първата процедура се заплаща пълната стойност за дадената зона.

Микропигментация и микроблейдинг

Вижте цените на всички процедури и терапии за лице, предлагани в MedEsta, както и нашите стандартни пакетни предложения тук.