Клиничен микронидълинг/Инвазивна мезотерапия

Мезотерапията започва своето развитие във Франция през 1952 г. от Michel Pistor. В началото се е използвала за лечение на множество некозметични заболявания предимно в сферата на спортната медицина и ревматологията. Нейното име произлиза от зоната, в която се прилага: мезодермата. Концепцията на мезотерапията се основава на инжектирането на фармакологично активни вещества в средния слой на кожата за лекуване на локални състояния.

Показания за прилагане на мезотерапия:

  • разграждане на целулит и мастни натрупвания;
  • стягане на отпусната кожа на лицето, шията и деколтето;
  • при бръчки и стрии;
  • при двойна брадичка;
  • при косопад.

Същността на този метод е в локалното „атакуване” на проблемни зони с „коктейл” от витамини, минерали, микроелементи, органични киселини, екстракти от лечебни растения, продукти на биотехнологията, лекарствени препарати и други съставки, подбрани според индивидуалните нужди на клиента.

Козметичните продукти, приложени външно катo кремове, маски и серуми, не могат да постигнат ефективността на мезотерапията. При нея се доставят необходимите биологичноактивни вещества непосредствено в клетките на кожата. По този начин се осигурява продължителното им действие, което съществено влияе на клетъчното подмладяване.

Въведени в кожата, лечебните средства се включват активно в синтеза на колаген и еластин и така се реконструира структурата на кожата “отвътре“, изглаждат се бръчките, възстановяват се тонусът и свежестта, възвръща се здравият вид на кожата.

Процедурата представлява безболезнено инжектиране с високотехнологичен апликатор-пистолет на прецизни, индивидуални дози от различни „коктейли“ от препарати, които са разработени специално за ефективното третиране на конкретния проблем.

Мезотерапията е подходяща за хора на различна възраст, но най-успешно се прилага при първи признаци на застаряваща кожа с цел да се забави процесът на стареене. Броят на процедурите, необходими за постигане на търсения резултат, варира, но средно са необходими 5-10 повторения през 7-10 дни и в последствие – една поддържаща процедура месечно.

Противопоказания:

  • възпалителни процеси;
  • активен херпес;
  • индивидуална алергия към някоя от съставките;
  • бременност.

Alma Beauty Reboost

Стресът, замърсяването и ултравиолетовата радиация въздействат негативно върху кожата. С напредването на възрастта по нея се наблюдават бръчки, кожната повърхност става груба, тенът неравномерен, а резултатът е загубата на естествения й блясък! Друг голям кожен недостатък са белезите от акне, стриите и цикатриксите.

Адекватната грижа е от съществено значение за поддържането на здрава, жизнена и млада кожа.

Alma Beauty Reboost е част от бранда Alma Laser и представлява апарат, който успешно комбинира микроиглена и неинвазивна мезотерапия.

В първата част от терапията се работи със специализираната ръкохватка на Alma Beauty Reboost на предварително почистена кожа. Тя съчетава мощни звукови трептения и акустични вълни, които извършват механичен натиск върху кожата. Това предизвиква ексфолирането й чрез отстраняване на роговите клетки и излишния себум. Акустичните вибрации от своя страна водят до образуването на въздушни мехурчета в stratum corneum – роговият слой на епидермиса. Те нарастват и се разпадат изключително бързо. Това дезорганизира двойно липидната бариера в кожата, създавайки микрокухини и пори, което повишава движението на липиди и активни вещества в нея.

Във втората част на терапията се използва фракционното вибриращо микроиглено устройство PixelPen, което перфорира кожната повърхност. По своята същност микронидълингът е уникална нехирургична процедура за интензивно подмладяване на кожата. Прилага се при терапия на различни дерматологични състояния като белези от акне, цикатрикси, стрии, а също така и застаряваща и фотоувредена кожа. Самата процедура изисква работа в стерилни условия при спазване на правилата за асептика и антисептика. По време на процедурата е възможно нанасянето на апликационна анестезия, но не е задължително. Локалният анестетик се прилага при случаите, когато се обработват белези и нараняването трябва да бъде по-голямо. Методът е апаратен и използва индивидуален накрайник, снабден с 12 микроигли. Самите микроигли проникват на различна дълбочина в кожата според предварително зададените параметри. Целта на терапията е да се нанесат микротравми в стария и увреден колаген. Следва естествена реакция на кожата с образуването на нов колаген и еластин заради отделянето на множество растежни фактори. Предимство на методиката е използването на допълнителни растежни фактори и други активни вещества като 100% хиалуронова киселина, синтезатор на колаген , витамин С и други, вложени във вискозни мезококтейли. Те действат на различни нива в кожата, като стимулират процесите на възстановяване в нея и същевременно с това я подхранват. Ето защо процедурата е подходяща и за млада кожа с цел хидратирането й.

Последната стъпка от терапията е отново прилагането на Reboost ръкохватката, която работи с мощни акустични вълни. Тези перфорации в комбинация с Reboost технологията позволяват максимална трансепидермална доставка на активните вещества от мезококтейлите в дълбоките слоеве на кожата.

Процедурата може да бъде прилагана веднъж месечно, като няма противопоказания за нейното прилагане в няколко поредни месеца. Дори напротив: за да има добър резултат се препоръчват между три и четири процедури като минимум.

Противопоказания:

Методът не се препоръчва при хора, които имат остри инфекциозни заболявания, заболявания на кръвта, както и при бременни и кърмачки. Веднага след процедурата не се препоръчва посещаването на сауна, парна баня, солариум и използването на продукти, които биха могли да раздразнят допълнително третирания участък.

Обикновено след манипулацията кожата е зачервена и леко оточна. Но в рамките на час тя вече се успокоява и човек може да не нарушава ежедневието си!

Вижте цените на всички процедури и терапии за лице, предлагани в MedEsta, както и нашите стандартни пакетни предложения тук.