Подготовка на кожата преди лазерна епилация PrimeLase

Първото и най-важно условие преди процедурата лазерна епилация е да бъде прекратено механичното отскубване на космите с кола маска, епилатори или други методи поне 20 дни преди първата процедура. Това условие е много важно, защото във всяка една зона само около 15-20% от космите се намират в анаген: най-активна фаза на растеж на косъма, а лазерната епилация унищожава космите трайно само когато са в тази фаза.

Второто условие е преди процедурата космите да бъдат старателно избръснати в зоната, в която ще се извършва лазерната епилация. Ако космите са дълги, чувството за болезненост се увеличава за сметка на ефективността на терапията. Когато косъмът е къс и е на нивото на кожата, светлинната енергия по-лесно достига до корена, за да го унищожи. Когато косъмът е дълъг, той изгаря външно на повърхността на кожата, но без да бъде унищожен неговият корен.

laser-hair-removal-1.jpg

Когато зоната, която ще третираме с лазерна епилация, е лицето, грижите преди и след процедурата са от съществено значение. За жените обръсването на лицето преди епилацията е голям психологически момент. Ето защо използването на тримери е много удобно и подходящо. Те подстригват космите на нивото на кожата, без да се налага бръснене на лицето. Важно е дамите да не ползват преди лазерна епилация крем депилатоари, защото по структура те представляват химични агенти. Депилатоарите причиняват деструкция на кератина в косъма като по този начин го скъсяват. За кожата обаче тези химични агенти действат като химически пилинг и премахват горния слой на епидермиса, а това може да доведе до образуването на петна по лицето след терапията. Също така, преди процедурата са забранени всякакви механични и химични скрабове и пилинги, за да се сведат до минимум страничните ефекти. След лазерната епилация на лицето всеки ден се прилагат слънцезащитни кремове, за да се предпази кожата.

laser-hair-removal-2.jpg