Предимства на диодната лазерна епилация PrimeLase пред другите видове лазерна епилация

Когато говорим за лазерна епилация е важно да споменем видовете и това каква е разликата между тях.

Съществуват три основни вида източници на лазерна светлина подходящи за перманентна епилациа и това са Alexandrite, Diode и ND:YAG лазер. Те се различават по дължината на вълната на светлинния импулс и съответно за кой фототип са най-подходящи.

 • Alexandrite (755 nm) – I и II фототип;
 • Diode (810 nm) – I, II, III, IV, V и VI фототип;
 • ND:YAG (1065 nm) – IV, V и VI фототип.

Дължината на вълната на светлинния импулс при различните лазери определя на каква дълбочина в кожата, ще се абсорбира енергията. Това е важно, за да има добра ефективност на процедурите при различните фототипове.

PrimeLase е медицински апарат за диодна лазерна епилация с най-голяма мощност сред познатите енергии в естетичния сектор. Най-голямото предимство на PrimeLase е, че с него можем да третираме всички фототипове то I до VI и кожа с тен, което прави епилацията подходяща за всички сезони, нещо с което малко апарати биха могли да се похвалят. Ето защо можем смело да заявим, че с PrimeLase постигаме най-доброто качество за епилация в България!

Предимства на PrimeLase:

 • PrimeLase е най-мощният диоден лазер;
 • PrimeLase осигурява практически най-безболезнената лазерна епилация, чрез използването на динамичен режим на работа;
 • Процедурите с PrimeLase могат да се провеждат целогодишно, дори и през лятото;
 • PrimeLase предпазва кожата от загряване и третира единствено косъма;
 • PrimeLase осигурява изключително бърза епилация;
 • PrimeLase е мощен и прецизен в параметрите си;
 • PrimeLase третира тъмни косми и успешно премахва тънки косми – тип мъх;
 • PrimeLase е разрешен за всички фототипове кожа и за кожа с тен.

skin_types.jpg

Без болка:

Апаратът притежава два режима на работа – динамичен и статичен. Основната разлика от двата режима е в усещането, като динамичният е по-безболезненият от статичния. И двата режима имат eдна и съща ефективност. Изборът се определя от зонта за третиране.

Защо лазерната епилация PrimeLase Ви гарантира сигурни резултати за трайно обезкосмяване

PrimeLase е диоден лазер за епилация, чието действие се основава на селективната фототермолиза.

Селективната фототермолиза е процес, при който светлина с определена дължина на вълната се абсорбира от различни кожни структури, наречени хромофори. Те могат да бъдат меланин, вода, хемоглобин и др. Следва преобразуване на светлинната енергия в топлина, в резултат на което съответната структура се унищожава. Този процес обаче крие известни рискове, особено когато искаме да постигнем единствено перманентна епилация.

И тук трябва да направим голямата разлика между фотоепилацията и лазерната епилация. При фотоепилацията се работи със светлинен източник, който използва импулси с различна дължина на вълната. Тези светлинни импулси проникват на различна дълбочина в кожата и по този начин те биха унищожили и други структури освен корена на косъма. Поради тази причина при фотоепилацията много често се наблюдават изгаряния.

laser-vs-ipl.jpg

При лазерната епилация се работи с един едниствен светлинен източник с една определена дължина на вълната. Тя третира единствено косъма, без да засяга други кожни структури, което прави епилацията много по-безопасна, а в същото време много по-ефективна!

PrimeLase работи чрез селективна фототермолиза, която е базирана на селективното разрушаване на космения фоликул, запазвайки и защитавайки епидермиса и дермата като използва светлинни импулси с 810 nm дължина на вълната.

Това се постига чрез високи енергийни импулси, които се абсорбират от пигмента на косъма – меланин. Той се съдържа в косъма и придава неговия цвят. Меланинът играе ролята но хромофор. Той е проводник на светлинната енергия до корена на косъма, където светлината се трансформира в топлина при температура около 60 градуса. Така коренът на косъма изгаря и той повече не израства.


ua-jumpbox-primelase.jpg