Биология на кожата и лазерна епилация PrimeLase

Основният фактор, от който се ръководим при избора на правилните параметри за лазерна епилация PrimeLase е фототипа на кожата. Това до голяма степен определя ефективността на процедурата.

Биологията на най-големия орган в човешкото тяло, а именно кожата е от изключително значение, за да се ползвате от предимствата на диодната лазерна епилация PrimeLase. Световно известната скала на Fitzpatrick за определяне на фототипа, разделя различните типова хора в шест категории. Тя се ръководи от цвят на очите, цват на кожата, цвят на космите и поведение на кожата при излагането и на слънце!

2111055545.jpg

Тип 1:
Този тип хора се характеризират с много светла коса, руса или червена, сини очи и лунички. Те винаги изгарят на слънце и никога не придобиват тен. Като цяло този фототип не се нарежда сред добрите кандидати за лазерна епилация. Това е така, тъй като космите са лишени от пигмента меланин, който се явява хромофор и проводник на светлинната енергия до корена на косъма.

И запомнете – много руси косми и бели косми лишени от пигмент НЕ могат да бъдат третирани с фото или лазерна епилация!!!

Тип 2:
Това са хора с бяла или светла кожа, на които косите са също руси или червени. Очите могат да бъдат сини, пъстри, зелени или лешникови. Те придобиват лек слънчев загар, но задължително преди това почервеняват или изгарят. Ефективността на лазерната епилация при тях зависи от това до каква степен са пигментирани космите им.

fitzpatrick-scale.jpg

Тип 3:
Този фототип са хора със светла кожа, които имат различна на цвят коса. Тя може да бъде кестенява, черна, кафява, тъмно руса и др. При тях съществуват и различни варианти на цвят на очите. Те придобиват лесно тен, като по-рядко изгарят. Имат тъмни косми по тялото си и са идеални кандидати за лацерна епилация.

Тип 4:
Този фототип са хора с матова кожа, тъмна коса и тъмни очи. Те рядко изгарят на слънце и лесно добиват тен. Тъмният цвят на космите им ги прави добри кандидати за лазерна епилация.

Тип 5:
Към този фототип спадат хора с тъмно кафява кожа, тъмна коса и тъмни очи. Рядко изгарят на слънце и лесно се сдобиват с тен. Те също са добри кандидати за лазерна епилазия, но изборът на параметри е от голямо значение заради тъмната им кожа.

Тип 6:
Това са хора от най-тъмните раси, които имат черна кажа, черна коса и черни очи. Те никога не изгарят на слънце. Поради това, че кожата им е наситена с пигмента меланин те дълго време бяха считани за лоши кандидати за лазерна епилация. Това е така тъй като меланинът в кожата им, ще поеме голямо количество светлинна енергия, което може да причини изгаряне.

С диодната лазерна епилация PrimeLase е възможно третирането на хора от VI-ти фототип, защото тя се фокусира само в косъма, без да засяга кожата!

Img_0635.jpg

Най-голямото предимство на диодната лазерна епилация PrimeLase е, че е подходяща за всички фототипове от I до VI и кожа с тен, което прави епилацията подходяща за всички сезони!!! Тази съществена разлика на PrimeLase в сравнение с други апарати за лазерна и фотоепилация се дължи на предимството да се доставя равномерно количество енергия в третираната зона. По време на работа се използва система от импулси, които се разпределят на определени квадрати, което прави процедурата изключително ефикасна. Това доставя голямо количество енергия в косъма, като в същото време е щадящо за кожата.


skincolor-parentimage.jpg