Цялостна концепция за оформяне на тяло и борба с целулита и мастните натрупвания

Venus Legacy е първият и единствен медицински апарат с FDA сертификат за борба с целулита и отпуснатата кожа (лице, шия и тяло), който използва технологията 4D™, комбинирайки три модерни и изпитани технологии – мултиполярна радиочестота (RF), пулсиращо магнитно поле (PEMF) и VariPulse™ технология (VP), с интегриран термометър за анализ на кожата – Real Time Thermal Feedback.

Съчетанието на този тип енергии прави процедурата уникална и налага нов стандарт в естетичната медицина!

Ефекти от терапията

Тяло:

 • Редуциране на целулита;
 • Оформяне на тялото;
 • Намаляване на обиколките;
 • Стимулиране синтеза на колаген и еластин в кожата.


Терапията с Venus Legacy оформя и скулптурира неоперативно тялото, редуцира целулита, стяга и витализира кожата на лицетo, шията и деколтето, изглаждайки фините линии и бръчки.  Процедурите с този апарат са най-търсените в областа на медицинската естетика в световен мащаб, като годишно се извършват над 3 милиона от тях!

Уникалността на Venus Legacy™:

 • Електромагнитни импулси: стимулират кръвоснабдяването в третираната зона и производството на нови кръвоносни съдове (ангиогенеза), благодарение на което клетките се обогатяват с кислород; това води до регенерирането на кожата в третираната зона;
 • Мултиполярна радиочестота (RF): загрява равномерно тъканта отвътре навън, като стимулира производството на колаген и еластин; тя помага за активирането на фибробластите, които са разположени между мастните клетки; благодарение на мултиполярната радиочестота се увеличава FGF-2 протеин, който стимулира мембраната на клетката да стане по-рехава; триглицеридите, които се намират в мастните клетки, се разбиват, след което се източват през рехавата им мембрана; мастните киселини преминават в лимфата, а от там през черния дроб и бъбреците се изхвърлят от организма; така обемът на мастната клетка става по-малък; тя се свива, а това води до видимо намаляване на целулита; фибробластите на свой ред увеличават колагеновите и еластиновите фибри; именно новият колаген и еластин правят кожата по-стегната и водят до заличаване на неравностите по кожата;

Мултиполярна радиочестота

 • Висока енергия: 150W мощност на мултиполярна радиочестота. В същото време безопасна и щадяща кожата;
 • Вграден термоментър - Real-Time Thermal Feedback: апаратът има вграден регулиращ се термометър с екран, който в реално време следи температурата на третираната зона за оптимални клинични резултати, което позволява равномерно и постоянно загряване на тъканите в дълбочина до 48 градуса;
 • VariPulseTM технология: позволява регулирано импулсно всмукване за дълбоко проникване на енергията в тъканите, което води до дрениране и стимулиране на кръвообращението; така освен, че обемът на мастните клетки е намален, те се наместват правилно и тази неравност по кожата, която се наблюдава в следвствие на целулита, изчезва. 

По един абсолютно безопасен и приятен начин Venus Legacy:

 • редуцира целулитните депа;
 • неинвазивно оформя тялото;
 • видимо намалява обиколките в третираните зони;
 • стимулира производството на колаген и еластин в кожата;
 • стяга и изглажда кожата. 

Kaкво представлява терапията?

Повечето хора не знаят, че мастните клетки в човешкото тяло са константен брой през целия живот на организма ни. Те не се увеличават, а просто се раздуват. Увеличават обема си. Именно този увеличен обем на мастните клетки прави целулита. Именно с това се бори Venus Legacy.

Защо виждаме ефект още след първата процедура?

Защото апаратът загрява в дълбочина и по време на цялата процедура поддържа постоянна температура от около 42 градуса в дълбоките слоеве на кожата. Благодарение на постоянно високата топлина, мембраната на мастната клетка става рехава и през нея преминават мазнините, от които се състои тя. По този начин резултатите са налице само след една процедура.

Колко е важен навикът?

Клетките в организма се обновяват на всеки 21-28 дни в зависимост от метаболизма ни. Затова, ако в рамките на тези дни се правят повтарящи се действия, те ще бъдат запомнени от нашите клетки и ще бъдат изпълнявани от тях и след това. Именно затова терапевтите препоръчват да се направят 3 ударни процедури в рамките на 3 седмици. Така мастните клетки в тялото ни свикват да бъдат дренирани, свивани, а мастните киселини от тях – извличани. Потокът на кръв в третираната зона се подобрява, а витамини, минерали и кислород достигат по-лесно до клетките. Освен това, се създават нови кръвоносни съдове и дермални фибробласти в третираните зони. Фибробластите на свой ред увеличават колагеновите и еластиновите фибри. Именно новият колаген и еластин правят кожата по-стегната. Така организмът ни добива нов навик да се самоподдържа в добра форма, с наша помощ, разбира се. Повечето пациенти виждат значителна разлика след третата сесия, като ефектът от процедурите продължава над 18 месеца! 

Кои зони на тялото могат да се третират с този апарат?

Могат да бъдат третирани: бедра, седалище, корем, паласки, ръце, лице, шия и деколте. В зависимост от конкретните нужди на пациента, може да бъде създадена индивидуална програма чрез задаване на необходимите параметри за сила и интензивност на прилагане на всяка отделна технология. Процедурите са изключително подходящи след бременност и постигат впечатляващ резултат в борбата за връщането на добра форма. Апаратът постига невероятен ефект върху кожата, дори в най-трудните за стягане зони. 

Безопасна ли е терапията?

Да! Радиочестотата и технологията на пулсиращите магнитни полета се използва в традиционната медицина от десетилетия и е абсолютно безопасна и ефективна. Процедурата не е препоръчителна за бременни и кърмещи, както и за хора с метални импланти в тялото. Онкоболните също не е препоръчително да се подлагат на терапията.

За колко време се извършва терапията?

Третирането на една зона отнема по-малко от 30 мин., след което можете да се върнете отново към обичайните си занимания. Няма странични ефекти и възстановителен период.

Зони за третиране/минимум минути за 1 процедура:

 • ръце - 30 мин.;
 • гръб - 30 мин.;
 • корем - 30 мин.;
 • паласки - 30 мин.;
 • седалище - 30 мин.;
 • коляно - 30 мин.;
 • прасец - 30 мин.;
 • брич - 30 мин.;
 • вътрешна част на бедра - 30 мин.;
 • цели бедра - 60 минути.

Вижте цените на всички процедури и терапии за тяло, предлагани в MedEsta, както и нашите стандартни пакетни предложения тук.

Venus Legacy LogoVenus Legacy