Гладка кожа без епилатори, бръснене или кола маска
Едва ли има човек, който да не се интересува от въпросите свързани с обезкосмяването на тялото. Като по-голям процент в световен мащаб са жените.

От край време епилацията се свързва с болка, неприятни усещания, раздразнена кожа и т.н. И ние наистина имаме основателна причина да мислим за всичко това. А когато е налице и чувствителна кожа, тогава процедурата се превръща в истински проблем.

При обезкосмяването в зависимост от методите, които използваме различаваме два процеса – депилация и епилация. Депилацията означава премахване на тази част от косъма (косменото стъбло), която е видима над нивото на кожата. Епилацията е премахване на целия косъм от неговия корен, като в зависимост от метода тя може да бъде трайна или нетрайна, докато депилацията винаги е нетрайна.

Ana-Morodan-4M.jpg

Към методите за депилация спадат бръсненето, подстригването на космите и употребата на крем депилатоари. Всички тези методи отстраняват само видимата част на космите над кожната повърхност, но по никакъв начин не оказват влияние на техните корени. Това са и методите, при които се наблюдават най-много нежелани реакции и раздразнения по кожата. Много често крем депилатоарите предизвикват алергии, защото по произход представляват химични агенти, които буквално размекват кератина на космите и ги превръщат в кашава маса. Но тези химични агенти могат да причинят големи алергии и поражения, приложени при по-чувствителна кожа.

podkozhnite-kosamcheta-770.jpg

Към методите за епилация спадат такива, при които имаме отскубване на космите, като прилагането на кола маска, електрически епилатори, отскубване с конец или пинсети. Тези методи са нетрайни, защото след около две седмици космите започват отново да израстват. При прилагането им най-честите проблеми, които се наблюдават са образуването на врастнали косми и т.нар. фоликулит.

Към трайните методи за епилация се причисляват единствено фотоепилацията и лазерната епилация, като лазерната епилация е много по-ефективна, бърза и безрискова в сравнение с фотоепилацията.

Проблеми при обезкосмяване с епилатори, бръснене или кола маска:

  • Възпаления, обриви и кожни инфекции;
  • Враствания на космите, образуване на фоликулит и кисти;
  • Удебеляване на космите;
  • Болка при епилиране;
  • Порязвания, рани и белези;
  • Необходимост от дължина на космите за кола маска или епилатор;
  • Непрекъсната загуба на време;

Предимства на лазерната епилация:

  • Обезкосмяването е трайно – предотвратява се повторното израстване;
  • След третиране кожата е гладка и мека – без възпаления, обриви и кожни инфекции;
  • Премахва и предпазва от образуването на подкожни косми;
  • Обезкосмяването е почти безболезнено;
  • Само след няколко кратки процедури, ще се радвате на гладка кожа години наред.

ipp-770.jpg

Направете правилния избор и бъдете безкомпромисни към нежеланото окосмяване и стремежа за гладка и красива кожа! Инвестирайте време и средства в лазерна епилация, за да имате свобода в бъдеще!

Автор: Станислава Събева, медицински козметик

/ от